Společnost AB Facility se stala součástí francouzské skupiny ATALIAN

Praha, 30. ledna 2017 – Společnost ATALIAN, přední poskytovatel komplexních služeb souvisejících se správou a údržbou objektů, se stala novým vlastníkem společnosti AB Facility v České republice a na Slovensku. Dohoda s dosavadním majitelem AB Facility, investiční skupinou Penta Investments, byla podepsána 30. ledna 2017. ATALIAN se tak stává jedničkou na trhu v oblasti facility managementu v obou zemích.

„Akvizice podtrhuje snahu firmy ATALIAN být silným globálním hráčem na poli facility managementu a stávajícím i novým zákazníkům přináší výhody a rozšíření nabídky a služeb. Spojení s AB Facility, významnou společností z oboru, je dalším krokem k růstu a získání strategičtější pozice na trhu. ATALIAN nabízí nově získané společnosti pevné mezinárodní zázemí a své dlouholeté know-how. V tomto roce postupně dojde k rebrandingu a začlenění AB Facility pod křídla společnosti ATALIAN,“ říká Matthieu de Baynast, CEO ATALIAN International.

Společnost AB Facility byla založena v roce 1999 a je lídrem v oblasti facility managementu v České republice a dvojkou na slovenském trhu. Od roku 2011 byla majoritním vlastníkem společnosti investiční skupina Penta Investments. V roce 2016 firma dosáhla v Čechách a na Slovensku obratu 73 milionů eur a zaměstnává 4 500 lidí. AB Facility má 2 100 zákazníků a stará se o provoz více než 6 650 objektů.

ATALIAN CZ, nový vlastník AB Facility, patří od roku 2008 do francouzské skupiny ATALIAN International. Ta působí ve 28 zemích světa na čtyřech kontinentech (Evropa, Asie, Severní Amerika a Afrika). Ve střední a východní Evropě skupina působí také na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Bosně, Srbsku a v Rusku.

O společnosti ATALIAN

Skupina ATALIAN vstoupila na český trh v roce 2008 odkupem majoritního podílu ve společnosti JANA, s.r.o. V roce 2016 dosáhla obratu 1,86 miliardy eur, působí ve 28 zemích světa na čtyřech kontinentech (Evropa, Asie, Severní Amerika a Afrika), má 95 000 zaměstnanců (z toho 50 000 ve Francii). ATALIAN se může pochlubit více než 25 000 klienty ve veřejném i soukromém sektoru a nabízí celou řadu služeb, mezi které patří úklidové služby, ostraha, technická správa budov, stavební a dokončovací práce a energetický management.